zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ябълките намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания



Особено при жените те превъзхождат влиянието на червеното вино и крушите.

19 март 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


Ябълките успешно помагат да се намали риска от сърдечни заболявания. Червеното вино и крушите също са богати на антиоксиданти - флавоноиди, но ябълките в най-голяма степен намаляват риска от смърт в резултат на сърдечно-съдови заболявания и исхемична болест на сърцето.

Тези данни, съобщава АМИ-ТАСС, са получени в резултат на обширно 20-годишно изследване, проведено в университета на Осло, в което са взели участие повече от 34 000 жени в периода след менопаузата (тъй като именно тогава се активизират факторите за заболяване на сърцето).

Специалистите, с оглед намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, препоръчват на жените независимо от тяхната възраст да употребяват повече плодове и зеленчуци, особено ябълки, защото тези плодове съдържат богато разнообразие от флавоноиди.

Сърдечно-съдовите заболявания са най-разпространената причина за смъртност сред жените - 1/3 от всички смъртни случаи.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.