zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Компютър и здраве



Необходимост в много случаи, компютърът може да създаде и проблеми със здравето.

26 февруари 2007, здраве.bg

... на ръката не е правилно и тя постоянно е напрегната, средният нерв се притиска и с времето се появява болка или се загубва чувствителността на палеца.
Постарайте са да не напрягате постоянно ръцете си, пускайте от време на време мишката. При болезнени усещания веднага потърсете лекарска помощ. Този синдром е добре изучен и се лекува по-лесно в ранен стадий, когато още не се налага операция.

5. Петата точка: застойни явления.
За жените това е рискът от развитието на гинекологични възпаления, за мъжете – простатит. Вероятност за възникването на хемороиди съществува и при двата пола. Първата причина за тези проблеми е заседналият начин на живот, а втората – особеностите на храненето ни (сандвичи, пица и друга “бърза храна”, които се консумират дори на работното място). От подобна храна червата стават лениви, появява са запек, а това способства за появата на хемороиди.

6. Краката: варикозно разширяване на вените.
Тежестта, която вечер се появява в краката, свидетелства за появата на разширените вени. Когато човек работи продължително време в седнало положение, мускулите на долните крайници не работят, кръвотокът в тях се забавя и в резултат на това венозната стена губи своята еластичност, отслабва и се деформира.
Докато работите с пръсти по клавиатурата, създайте “работа” и на краката си: премятайте стъпалата наляво и надясно, събуйте обувките и се опитвайте да повдигате с пръсти дребни предмети, а вечер, ако останете да работите до късно, повдигнете краката на високо.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.