zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Населението на Африка измира по-бързо, отколкото хората през Световните войниДо 2015 г. най-вероятно ще умрат още 120 милиона души, алармират от СЗО.

31 януари 2007, здраве.bg

Скоростта, с която намалява населението на Африка, дава основание да се смята, че за следващите 5-6 години ще умрат около 120 милиона души, сочи доклад да Световната здравна организация. правителствата на африканските държави, които обещаха да отделят около 15% от бюджета за финансиране на програми за здравиопазването.
През 2001 година се състоя конференция за опазване на здравето на населението в Африка, на която бе прието споразумение за подпомагане на програмите, свързани със защита на здравето, като всяка държава отделя по 15% от бюджета си за здравеопазване. Изминаха 5 години, а нито една от страните не изпълни своето обещание, за което заплатиха с живота си около 40 милиона души, починали от различни заболявания, алармират от СЗО: “Общият брой на починалите е повече отколкото количеството на жертвите от двете Световни войни и на всички съвременни африкански конфликти взети заедно.
Ако не бъдат взети мерки до 2015 година от различни заболявания ще умрат около 120 милиона души, прогнозират специалистите от СЗО: ”Само маларията отнема живота на повече от 1 милион души годишно. Около 4,8 милиона африкански деца умират ежегодно от стомашни инфекции, пневмония, малария и СПИН”. (а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.