zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Личните лекари ще стачкуват на 15 февруариЕдно от исканията е за отпадане на 24-часовото разположение.

29 януари 2007, дневник.bg
четете още в дневник.bg


Управителният съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България подкрепя планираните от Българския лекарски съюз национални протести на 15 февруари, съобщиха в понеделник от организацията. Според личните доктори не е редно здравната каса еднолично да определя правилата за работа, затова те настояват да имат еднакви права с НЗОК в преговорите за Националния рамков договор.
Джипитата искат още да се намалят санкциите, които им налага касата, и да се преустанови практиката суми, събирани от глоби, да се разпределят като парични премии между служителите на институцията. Според тях това води до конфликт на интереси, тъй като инспекторите ще се облагодетелстват от събраните средства. От гилдията настояват още да се премахне монополът на здравната каса и държавата да реши проблемите с неосигурените граждани. Лекарите протестират и срещу изискването да са на разположение на пациентите 24 часа в денонощието.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.