zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Виаграта – достъпна без рецепта?!



Специалистите са скептични, въпреки намеренията на фирмата производител.

19 януари 2007, здраве.bg

Фармацевтичната компания “Пфайзер” (Pfizer) обяви своето намерение да пусне в продажба без рецепта форма на своя медикамент за лечение на еректилна дисфункция Виагра (Viagra). Това е продуктувано от нарасналата конкуренция след появата на пазара на нови два продукти – Циалис (Cialis) и Левитра (Levitra), съобщават от Bloomberg.comл
Такава стъпка ще изисква някои промени в продукта, като например намаляване на дозировката активно вещество в една таблетка и съответно намаляване на цената, свързано и с по-голямата конкуренция на пазара на лекарствата, отпускани без рецепта.
Специалистите са скептични, че Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствените средства (FDA) на САЩ ще разреши продажбата без рецепта на Виагра най-вече заради известните странични ефекти на продукта, като внезапната загуба на зрение, а и заради несъвместимостта му с много медикаменти, третиращи сърдечно-съдови заболявания.
Макар всички евентуални странични действия да са описани на листовката за употреба, придружаваща медикамента, специалистите не смятат за разумно решението за прилагане на продукта да се взема от самия пациент.
От своя страна “Пфайзер” отбелязва, че Виагра на практика не е средство за лечението на сериозно заболяване и изборът му може да бъде оставен в ръцете на обикновения човек.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.