zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още нещо за шоколада



Още нещо за шоколада

Не го отбягвайте, само внимавайте в количеството.

8 ноември 2006, здраве.bg

... , но в малки количества. Най-добре е да си позволявате парченце след някаква храна, богата на белтъчини, която ще забави поглъщането на компонентите на шоколада от храносмилателния тракт. Колкото по-бавно се поглъща щоколадът, толкова по-бавно ще се извършват спадовете на нивото на глюкоза в кръвта (именно тези спадове не ни позволяват да се спрем, след като сме консумирали малко количество шоколад). Белтъчините ще забавят и реакцията на мозъка, която ни кара да искаме още и още от този “най-вкусен наркотик в света – шоколада”.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    психология    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.