zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Подписаха Националния рамков договор за 2006 година



София, 18 декември 2005, здраве.bg

Българският лекарски съюз (БЛС), Съюзът на стоматолозите (ССБ) и НЗОК подписаха Националния рамков договор за 2006 година, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
"Рамковият договор е балансиран, защитени са интересите както на здравно-осигурените лица, така и на лекарите и стоматолозите", каза Емил Райнов, зам.-министър на здравеопазването и председател на Управителния съвет на НЗОК. Той подчерта, че благодарение на договорените 299 клинични пътеки няма диагноза, която да не е обхваната.
Председателят на БЛС Андрей Кехайов настоя, че това са били най-тежките преговори, но въпреки това са успели да договорят 300 клинични пътеки, 177 от които са нови. Това беше една трудна година за преговори. "Те започнаха през октомври при пълна неяснота за бюджета, каза Николай Шарков, председател на Съюза на стоматолозите в България. Съзнавайки нашата отговорност пред обществото одобрихме параметрите, заложени в рамковия договор, но това е последния компромис, който Съюзът на стоматолозите прави със задълженията си пред обществото", завърши той.
Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски благодари на всички, които са участвали в тези преговори. "Направи се добър рамков договор. Ако се харчи разумно, ще можем да задоволим нуждите на хората от здравеопазване", завърши министър Гайдарски.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.