zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мощни механизми в организма възпрепятстват отслабването



В процеса на еволюция човешкото тяло не е изработило механизми за предпазване от напълняване, защото не е имало нужда от тях.

7 септември 2006, здраве.bg

В човешкото тяло са налице силни механизми, които пречат на тялото да отслабва, твърди изследване на австралийски учени от Университета в Куинсленд (University of Queensland), съобщи BBC.

Според тях, в процеса на еволюция, поради естествено възниквалите нужди човешкият организъм е изработил свои “средства”, които възпрепятстват намаляването на теглото.

Тъй като обаче не е имало нужда да се изработват механизми против напълняване, тялото на съвременния човек не е в състояние да даде адекватен отговор и да се пребори с увеличаването на теглото, посочват австралийските специалисти.

Сега те се опитват да обяснят системата на действие на механизмите против отслабване, което може да даде възможност на фармацията да създаде принципно нови медикаменти за борба със заболявания като анорексията.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    заболявания    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.