zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обсъждат доплащане на здравни услугиСофия, 18 декември 2005, здраве.bg

"Ако министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и ПГ на Коалиция за България ме подкрепят за закон за доплащането, още другата седмица ще внеса този закон", заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР, цитирано от Агенция "Фокус" зам.-председателят на Комисията по здравеопазване към НС доц. Атанас Щерев. Той добави, че в момента, в който се внесе законът, по негов адрес ще се каже, че това е противоконституционно. Според него трябва да се въведе официалното доплащане. Които не могат да доплащат - трябва да се намери механизъм държавата да поеме грижата за тях, посочи още той.
Той използва ефира на националното радио и поздрави екипа на министър Гайдарски за прехвърлянето на парите за болните от министерството към НЗОК. Това е акт с изключително значение, посочи още доц. Щерев и изрази надежда това да има изключително важни последици през 2006 година.
Министърът на здравеопазването проф. Гайдарски подкрепи позицията “за” допълнително заплащане и заяви, че би приветствал инициирането на такива законови промени.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.