zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възможни усложнения след абортВъзможни усложнения след аборт

здраве.bg

... характер. Микробите изчакват по-подходящ момент, за да се активизират и да предизвикат заболяване. Това става обикновено на фона на изтощаване на имунните сили на организма, т.е. при настинки или изостряне на други хронични заболявания.

Вредните бактерии могат да проникнат в матката не само чрез кръвта (т.е. през кръвоносните съдове), но и през влагалището.

Абортът е винаги стрес за организма, който е свързан не само с психологическите преживявания, но и с резките, изкуствено предизвикани хормонални нарушения. Освен това, тази намеса отвън не може да бъде абсолютно стерилна. За съжаление, в някои случаи антибиотиците, предписани след развитието на инфекциозни усложнения, не дават положителен резултат.

Друго тежко усложнение от аборта е маточното кръвотечение. При всяка 7 жена, починала поради аборт, причината за леталния изход е именно това.

По време на бременност матката се увеличава, става тежка и масивна за сметка на нарастването на мускулните стени. Количеството и размерът на съдовете се увеличава заедно с матката. Тези изменения са предвидени от природата за нормалния растеж и развитие на плода, намиращ се в нея. Абортът, направен по хирургичен път, на практика е механично отстраняване на плода и неговите обвивки от матката с помощта на специални инструменти, “остри” и създаващи отрицателно налягане в нейната кухина.

Друго опасно усложнение е емболията. В “зеещия” съд може да попадне въздух, а на по-късен етап от бременността и в околоплодните води, които с тока на кръвта могат да проникнат във всеки орган на женския организъм. Това може да доведе до механично запушване на кръвоносен съд в жизнено важен орган, което за броени минути води до смърт.

Съществуват различни начини за профилактика и спиране на възникналото маточно кръвотечение. Понякога е достатъчно просто физическо въздействие върху матката (поставяне на лед върху долната част на корема), но по-често гинеколозите прибягват до лекарства, които предизвикват съкращаването...

 
 
етикети:
Още по темите:
9 месеца    секс и здраве    заболявания    
 

more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.