zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мастурбирането е най-доброто средство срещу рак на простататаТова сочат резултатите от изследване на австралийски специалисти.

3 юни 2006, здраве.bg

Учените от Обществото за борба с рака в Мелбърн са установили, че ако младите мъже на възраст от 20 до 30 г. еякулират повече от 5 пъти седмично, те значително ще намалят риска от последващо развитие на рак на простатата, съобщава Би Би Си.
Според мнението на д-р Греъм Джилз, мастурбирането осигурява на мъжете по-добра защита, отколкото обикновеното сексуално сношение, защото сексът потенциално е опасен с възможността от заразяване с различни инфекции, предаващи се по полов път, които увеличават риска от заболяване от рак на простатата.
Учените са анкетирали 1079 болни и 1259 здрави мъже за техните сексуални навици. Данните сочат, че колкото повече представителите на силния пол на възраст от 20 до 50 години мастурбират, толкова по-малка е вероятността те да се разболеят.
Джилз подчертава това, което особено засяга 20-годишните мъже: ”Колкото по-често вие се освобождавате от изработената сперма, толкова е по-малка вероятността от повреждане на клетките, които се съдържат в простатата.
Антони Смит, директор на Австралийския изследователски център за секса в Университета La Trobe добавя: “Мастурбирането е част от сексуалния репертоар на всеки човек. Резултатите от тези изследвания не подлежат на съмнение и показват, че отношението у много хора към мастурбирането трябва да бъде преразгледано”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.