zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Променят се цените на 57 клинични пътеки



30 юни 2006, Агенция Фокус
още по темата


Във връзка с решение на УС на НЗОК, считано от 1 юли се променят се цените на 57 клинични пътеки в интервала от 1 до 7 %, съобщиха от НЗОК.
Това са клиничните пътеки, по които се отчита най-голямо превишение на договорирания в НРД 2006 обем дейност и значителен преразход на планираните средства в резултат на неправомерни, дублирани хоспитализации или поради несъблюдаване на алгоритмите за добри клинично поведение и лечение на пациентите. Промяната ще гарантира съблюдаване приложението на алгоритмите на клиничните пътеки и ще осигури по-добро обслужване на пациентите. Ще се избегне и отчитането на неправомерни хоспитализации.
Във връзка с това, оперативното ръководство на НЗОК изпрати предложение до УС на БЛС за извършването на съвместна проверка с участието на експерти от НЗОК и БЛС на лечебни заведения за болнична помощ, за които са подадени най-голям брой жалби и констатации за неправомерна работа по пътеките...

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.