zdrave.bg
Кашлица
»симптоми
симптоми... , хронична хрема или хронично оттичане от носа към гърлото, симптомите, които се проявяват, ще са свързани със съответното състояние. Кашлицата се влошава, когато проблемът зад нея се влошава, и съответно намалява, когато проблемът се лекува.

Ако кашлицата е свързана с приема на медикаменти, например от типа на АСЕ инхибиторите, то тя обикновено започва с началото на тяхното прилагане, но може да се прояви и във всеки последващ момент по време на приема им. Кашлицата обикновено е суха и отшумява, когато лекарството бъде спряно.

Кашлицата, свързана с гастроезофагалния рефлукс, често се асоциира с киселини в стомаха. Този тип кашлица се влошава с напредването на деня или при лежане по гръб. Част от хората с кашлица в следствие на гастроезофагалния рефлукс не проявяват такива симптоми, но кашлицата отшумява, когато състоянието им започне да се лекува, както подобава.

Ако кашлицата е предупредителен знак за рак, пациентът обикновено проявява група симптоми. При рак на белите дробове или на дихателните пътища е вероятно изкашлянето на кръв. Други симптоми и знаци за наличието на рак включват засилващо се чувство за преумора, загуба на апетит, необяснимо отслабване или понижената способност да се преглъщат твърди или течни храни.

 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.