zdrave.bg
Екзема
»лечение
лечение... с екзема, може да бъде предписана терапия с ултравиолетови лъчи.

При възрастни лекарства, подтискащи имунната система от други групи, могат да бъдат използвани при по тежките случаи. Такива са циклоспорин или метотрексат и те се употребяват след неуспех на други видове терапия.

Успокояване на стреса и подобряване на кръвообръщението може да се постигне чрез кратки разходки или редовни упражнения. Препоръчват се и редовни почивки.

Самостоятелно лечение

Домашните решения за борба с екземата може да изглеждат на пръв поглед прости като смяната на праха за пране, но често са много ефективни.

Други промени обаче са трудни и могат да засягат глобални аспекти от живота на човек, такива са например смяната на климата или на работното място. Премахването на причината за алергията е най-лесното и ефективно лечение.

Предотвратяването на сухата кожа става по-добре чрез топли (но негорещи) душове, отколкото чрез вземането на вана. Използвайте нежен сапун или душ-гел. Изсушете се много внимателно и сложете овлажняващ кожен лосион по цялото си тяло.

Избягвайте лосиони с аромати или други дразнещи кожата вещества.

Избягвайте носенето на тесни, груби и драскащи дрехи.

Избягвайте да чешете обрива. Ако не можете да се спрете, покрийте областта с някакво облекло. Носете ръкавици нощем, за да намалите кожните наранявания в резултат на разчесване.
Всякакъв род дейност, предизвикващ потене, може да раздразни обрива. По време на неговото обостряне не се подлагайте на тежка физическа дейност.

Ако не можете да премахнете причинителя на алергията, следващата стъпка е да намалите възпалителния отговор, причинен от дразненето.

• Против сърбежите може да се използва Дифенхидрамин под формата на таблетки. Внимание: не бива да приемате този медикамент, ако трябва да шофирате или да управлявате машина, тъй като той предизвиква сънливост.

• Чистете мястото с нискоалергичен сапун всеки ден. След измиването прилагайте овлажняващ крем или лосион.

Избягвайте...



следва: общ преглед

 
изпишете търсеното на латиница
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.