zdrave.bg
Секс и здраве
»млечница
млечницаУсещането за нарастващ сърбеж и парене във външните полови органи, придружено с бяло течение е симптом за наличие на млечница (или влагалищна кандидоза - по названието на гъбичките Candida albicans).

Според много специалисти, тези гъбички могат да бъдат част от нормалната микрофлора на влагалището (когато са в малки количества). Но размножавайки се в големи количества върху лигавицата на влагалището, те предизвикват симптомите на млечницата.

Благоприятни условия за възникването на млечница създават
- пониженият имунитет,
- неправилното хранене,
- нарушенията в хормоналния фон и т.н.

Сама по себе си млечницата не крие опасност, дори когато преминава върху вътрешните полови органи, но пък носи много неприятни усещания. Ако страдате от подобни симптоми, незабавно потърсете съдействие от лекар, за да ви постави точната диагноза и да назначи необходимото лечение.
Първоначално с помощта на хормонални препарати и промяна в храненето трябва да се премахне причината, водеща до размножаването на гъбичките, а след това трябва да се приемат противогъбични (антимикотични) препарати и витамини.

Какво представлява

Млечницата (влагалищната кандидоза) е заболяване, предизвикано от гъбичките Candida albicans. То се среща по-често в сравнение с кандидозата на другите органи, тъй като тези гъбички често са част от нормалната микрофлора на влагалището. Когато гъбичките са малко, те не носят никаква вреда, но тяхното безконтролно размножаване предизвиква развитието на влагалищната кандидоза.

Названието млечница произлиза от характерното за заболяването бяло влагалищно течение.

От кандидоза на половите органи могат да боледуват и мъжете. Мъжкият вариант на заболяването се нарича кандидозен баланопостит. 14-18% от здравите мъже са носители на гъбички по половия член. Доказано е, че болестта се среща по-често при тези мъже, които страдат от захарен диабет, затлъстяване или понижен имунитет.

Симптоми при жените:
- усещане за силен сърбеж и болка...




 
изпишете търсеното на латиница
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.