Полезните вещества в зеления чай, благодарение на антиоксидантното си действие проникват в тъканите на окото и предпазват от глаукома. До този извод са стигнали учени от Китайския университет в Хонконг. Според тях, очните клетки имат способността...
Може ли някои храни да предизвикат главоболие? Змучи някак абсурдно, но в същото време и шаблонно - защото е ясно, че съществува връзка между това, което ядем, и...
Работохолици или просто хора със зачервени очи могат да се срещнат на всяка крачка. За да се избегне това, задължително няколко пъти дневно трябва да се прекъсва работата с екрана на компютъра или...
Печени, варени, сложени като плънка в баницата – тиквата е вкусен и подходящ за всеки плод. Но оказва се, малко от нас знаят доколко и за какво точно тиквата е полезна. Предлагаме ви няколко причини, които може и да не знаете:
Дори да изядете...
Женското здраве изисква специфично внимание и грижи. Хормоналните промени, които настъпват у жената всеки месец и през различни периоди от живота ѝ, като бременност, кърмене, менопауза, определят нейното цялостно физическо и емоционално...