zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури



Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури

Слънчевите изригвания влияят на човешкия организъм също както на компютрите и телекомуникациите.

4 януари 2012, здраве.bg

... , други са на мнение, че познаването на предпазните мерки сериозно намалява риска.

Как да се пазим

Сред универсалните мерки, които са полезни за здравето, но са особено актуални са периодите на електромагнитни бури, са ограничаването на физическото и емоционално натоварване. Будуването до късно и претоварването с работа е най-добре да останат за друг ден.

Не се препоръчват също далечните пътувания, особено тези, свързани със смяна на сезона – например от зима към лято, но също така и всяка смяна на много часови пояси, която закономерно води до проблеми със съня.

Много внимателни по време на електромагнитни бури следва да са хората, страдащи от сърдечносъдови заболявания, диабет, астма, различни болести на кръвта. Те трябва строго да съблюдават предписаното им лечение. За пациентите със сърдечносъдово заболяване и такова на кръвта се препоръчва да приемат аспирин, а за хората с неврологично заболяване – валериана и други растителни екстракти с успокояващо действие, както и повече почивка.

В дните на електромагнитни бури се покачва значението и на доброто хранене. Не бива да се преяжда. Най-добре е да се увеличат храните, съдържащи мляко, зеленчуци и полезни мазнини – например риба, но може и нетлъсто месо. Няколко банана ще ни осигурат повече натрий, чийто недостиг често е причина за сърдечна аритмия.

Главоболието е типичен симптом за метеочувствителните хора. Затова в дните на електромагнитни бури е добре те да приемат някакви тинктури от растителни екстракти или да пият чай от същите билки. Сред най-препоръчваните са валериана, копър, листа от лимон, липа, розмарин, лавър (дафинов лист), евкалипт. Дори само ароматът на тези билки успокоява и намалява стреса.

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.