zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Домашни маски за мазна кожа



Домашни маски за мазна кожа

Омазняването на кожата всъщност може да бъде лесно контролирано.

здраве.bg

Мазната кожа е истински проблем за някои, макар че естественото омазняване, освен че понякога е обективно необходимо, има и своите предимства. Първото е, че мазната кожа има свой естествен и постоянен блясък, дори след като измием лицето си със сапун. Второ: поради омазняването бръчките се появяват по-късно.

Но мазната кожа води и до много проблеми като пъпки, акне, черни точки и други видими недостатъци. Степента на омазняване на кожата се увеличава и намалява с времето. Например тя става по-мазна през юношеските години, по време на менструация, на менопаузата. Хубавото е, че има ефективни методи за справяне с проблемите на мазната кожа, които можем да прилагаме дори у дома! Предлагаме ви седем варианта за домашни маски, които са доказано ефективни.

Лед и студена вода

Най-лесният начин да се отървем от излишното омазняване е като мием лицето си със студена вода. Това изчиства външния слой на мазната кожа. Втриването на кубче лед по лицето не само разхлажда през летните горещини, но контролира и секрецията на мастните жлези.

Лимонов сок

Киселинен по природа, лимоновият сок е много ефективен за контролирането на мастната секреция по кожата. Изстискваме сока от един лимон и добавяме два пъти повече студена вода в него. След това с помощта на памучен тампон нанасяме сместа върху кожата. След като маската изсъхне, измиваме лицето с хладка вода. Вместо лимон можем да използваме портокал или лайм. Редовното прилагане на тази маска ще ни помогне да ограничим излишното омазняване на кожата и да премахнем слънчевия тен за няколко дни.

Кисело мляко

Киселото мляко също помага за изсушаването на кожата. Взимаме няколко лъжици от него и го разбиваме добре. Можем да добавим и счукани овесени ядки или нахут в сместа. Разбъркваме маската, нанасяме я върху кожата и оставяме да изсъхне. След това изплакваме лицето...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.