zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури



Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури

Слънчевите изригвания влияят на човешкия организъм също както на компютрите и телекомуникациите.

4 януари 2012, здраве.bg

Природните стихии имат директно влияние и върху физическото и върху психическото ни здраве. Статистиките показват, че по време на електромагнитни бури например сериозно се покачва броят на самоубийствата, автомобилните катастрофи и различните форми на социално напрежение.

Постоянните изследвания в областта на влиянието на природата върху човешкия организъм показват, че атмосферното налягане и околната температура са от много по-малко значение отколкото слънчевите бури, които водят до промени в електромагнитното поле на планетата.

Защо електромагнитните бури са опасни

Може на пръв поглед да ни изглежда повече от странно и невероятно, но нашето тяло се влияе дори от слабите електромагнитни бури, за които обикновено не се съобщава. Някои хора са по-чувствителни от други към тези промени, като в част от случаите метеочувствителността има повече физиологични изражения, в други – психологически.

На практика човешкото тяло спокойно може да се сравни с компютър, който се захранва чрез вода в среда на електромагнитни вълни с много ниска честота. Например, когато ни правят електрокардиограма (ЕКГ), се отчитат вълни от няколко миливолта. Слабите и умерени електромагнитни бури са в същия честотен обхват.

Здравите хора в ранна възраст рядко усещат симптоми на такова влияние, но в напредването на годините процентът на тези, които констатират промени в настроението и физическата си кондиция по време на електромагнитна буря достига 40. Разбира се, при страдащите от различни заболявания този процент е значително по-висок дори и в ранна възраст.

Според някои изчисления всяка година промените в електромагнитното поле на Земята са пряка причина за не по-малко от 4000 смъртни случая.

Най-рисковите групи

Най-чести са оплаквания по време на електромагнитни бури при страдащите от сърдечносъдови заболявания. Според данните от някои изследвания, извършени с ендоскоп, в такива периоди у тези хора...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.