zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

14-те най-прехвалени добавки



14-те най-прехвалени добавки

Да се ориентираш сред морето от хранителни добавки понякога е адски трудно, а и крие рискове.

здраве.bg

... на Л-карнитин като добавка при многократни изследвания не е показал ефекта си при сваляне на тегло.

Казеинов протеинов хидролизат & суроватъчен протеин хидролизат

• Твърдение: Протеиновите хидролизати (за разлика от протеиновите изолати и концентрати) са допълнително разградени от първоначалното им свързано състояние на пептидни фрагменти. По-доброто им въздействие върху възстановяването и мускулния анаболизъм се отдава на по-бързата им абсорбция.

• Фактите: Досега не са натрупани достатъчно доказателства в подкрепа на твърдението, че значително по-скъпите протеинови хидролизати са по-добри от изолатите и концентратите за изграждане на мускули. Противоречиви са резултатите от проучванията както върху суроватъчния, така и върху казеиновия протеинов хидролизат. Следователно не си струва да изхрачите два или три пъти повече средства, за да се насладите на неприятния вкус на хидролизатите.

Синефрин (Citrus Aurantium или екстракт от горчив портокал)

• Твърдение: Синефринът е алкалоид, койдо има структурни сходства с ефедрина (мощно лекарство за сваляне на килограми). Поради структурната им прилика се твърди, че синефринът може да заеме мястото на ефедрина, след като последния беше официално забранен като добавка.

• Фактите: Съществува само едно рецензирано изпитване, подкрепящо благоприятния ефект на екстракта върху теглото, но не е възможно да се каже дали намаляването на теглото е предизвикано от синефрина или от друг компонент на изследваната микстура. Докато не бъдат извършени изследвания върху краткосрочната и дългосрочната ефикасност и безопасност на Citrus Aurantium, потребителите следва да се съветват да не използват Citrus Aurantium за понижаване на телесното тегло.

Tribulus Terrestris

• Твърдение: Трибулус терестрис е растение, което вирее на в топлите тропични региони на Африка, Южна Европа и Азия и Северна Австралия. По-важното за него са натрапливите твърдение за повишаващия му тестостерона ефект, което обяснява...

 
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.