zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Високото кръвно е една от възможните причини за фригидност при женитеСексуалните проблеми и при двата пола често са породени от нарушено кръвообращение.

26 май 2006, здраве.bg

При повече от 40 % от жените, които страдат от хипертония, се наблюдават прояви на сексуални дисфункции, което почти 2 пъти превишава честотата на сексуалните проблеми при жените с нормално кръвно налягане.
Освен това, при жените на 40-50 години, подложени на антихипертонична терапия, се наблюдават сексуални разстройства по-често, отколкото при тези, които не се лекуват, съобщава в своя доклад д-р Майкъл Дюма (Michael Doumas) пред Американското научно общество за изследване на хипертонията.
В медицината сексуалните дисфункции се асоциират и с възрастта и продължителността на наличието на високо кръвно налягане (артериална хипертензия).
Под сексуални дисфункции учените разбират неспособността да се постигне оргазъм, намаляване на сексуалното влечение или усещания за болка по време на половия акт.
Според преобладаващото мнение между сексуалната дисфункция при двата пола има много общи черти, тъй като и в двата случая често те са обусловени от нарушението на кръвообращението в половите органи (половия член при мъжете и клитора, влагалището и външните полови устни при жените).(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    секс и здраве    изследвания    
 

more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.