zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Чаят рязко намалява риска от развитие на рак на яйчницитеТова твърди шведско изследване за влиянието на напитката върху злокачествените заболявания.

22 май 2006, здраве.bg

Медицината сравнително отдавна е установила способността на чая да намалява вероятността от развитие на различни злокачествени заболявания, но проведеното в Швеция от Каролинския институт изследване е първият опит да се съпостави количеството консумиран чай и заболеваемостта от конкретна форма на рак – този на яйчниците.
Както е известно, целебните свойства на чая обикновено се обясняват с повишеното съдържание на антиоксиданти в него, които забавят процесите на стареене на клетките и запазват правилното им функциониране.
Антиоксиданти се съдържат във всички разновидности на чая, но тяхното съдържание рязко намалява с всеки нов стадий на промишлена обработка. Като правило за най-полезен се смята зеленият чай.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.