zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Голи модели “разказват” за опасностите от секса без предпазни меркиНова кампания в Швейцария по оригинален и нетрадиционен начин пропагандира защитата от СПИН и други полови инфекции.

16 май 2006, здраве.bg

Новата кампания за пропаганда на средствата за защита от ХИВ-инфекции, която стартира наскоро в Швейцария, предизвика различни реакции в обществото.
На цветни плакати, разпространени по инициатива на Министерството на здравеопазването, са изобразени абсолютно голи момчета и момичета, играещи хокей на лед или фехтуващи се с рапири. Кампанията, провеждена под девиза: ”Да се предпазваме е винаги необходимо” има за цел да подчертае степента на риска от секса без предпазни мерки.
Необичайните изображения привличат вниманието на гражданите, което напълно отговаря на целите на организаторите. Според тях плакатите трябва да внушат на хората, че сексът без да са взети предпазни мерки е толкова нелеп, колкото и голите спортуващи младежи.
Тази кампания не е първият пример за нееднозначния подход на швейцарските власти към проблема за борба с инфекциите, предавани по полов път. Преди години бе проведена кампания за пропаганда за безопасен секс, специално ориентирана към неверните съпрузи. Преситените от радостите на семейния живот швейцарци бяха съветвани тогава при случайни връзки да използват презервативи. Адресати на аналогични кампании са били и отделни групи на обществото - бизнесмени, политици и военни. Напомняния за употребата на кондоми са поставяни дори на пътните знаци.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    aлтернативи    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.