zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Голи модели “разказват” за опасностите от секса без предпазни меркиНова кампания в Швейцария по оригинален и нетрадиционен начин пропагандира защитата от СПИН и други полови инфекции.

16 май 2006, здраве.bg

Новата кампания за пропаганда на средствата за защита от ХИВ-инфекции, която стартира наскоро в Швейцария, предизвика различни реакции в обществото.
На цветни плакати, разпространени по инициатива на Министерството на здравеопазването, са изобразени абсолютно голи момчета и момичета, играещи хокей на лед или фехтуващи се с рапири. Кампанията, провеждена под девиза: ”Да се предпазваме е винаги необходимо” има за цел да подчертае степента на риска от секса без предпазни мерки.
Необичайните изображения привличат вниманието на гражданите, което напълно отговаря на целите на организаторите. Според тях плакатите трябва да внушат на хората, че сексът без да са взети предпазни мерки е толкова нелеп, колкото и голите спортуващи младежи.
Тази кампания не е първият пример за нееднозначния подход на швейцарските власти към проблема за борба с инфекциите, предавани по полов път. Преди години бе проведена кампания за пропаганда за безопасен секс, специално ориентирана към неверните съпрузи. Преситените от радостите на семейния живот швейцарци бяха съветвани тогава при случайни връзки да използват презервативи. Адресати на аналогични кампании са били и отделни групи на обществото - бизнесмени, политици и военни. Напомняния за употребата на кондоми са поставяни дори на пътните знаци.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    aлтернативи    превенция    любопитно    
 

more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.