zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Масажът на главата повишава общия тонусздраве.bg

Редовният отпускащ масаж на кожата на главата има няколко скрити достойнства. Освен че заздравява косата, той стимулира мускулите, отговарящи за тонуса на главата, и се отразява положително на общото състояние на организма. Разбира се, трябва да се спазват редица условия и да се използват подходящи средства, за да се увеличи въздействието на масажа.

Кожата на главата трябва да се масажира, когато косата е суха и неизмита. Средствата, които се използват, е добре да са трайни, за да въздействат по-дълго.

Много подходящи са различните балсами и лосиони, които съдържат масло от жожоба, чиито свойства максимално го доближават до секрета на кожата. Този екстракт е на практика универсален, защото може да се използва при кожа на главата от всякакъв тип.

При масажа манипулациите трябва да се извършват в четири етапа:

1. Започнете с движения, наподобяващи миене на глава. Няколко минути внимателно втривайте балсам или лосион, след това с гребен (особено въздействащо е ако е дървен) внимателно разрешете косата в различни посоки.

2. Разделете косата на прав път. Едновременно с пръстите на двете ръце масажирайте кожата на главата от темето надолу. Приливът на кръв ще се увеличи и кожата ще порозовее.

3. Внимателно придърпайте косата в корените, като последователно засилвате и отслабвате напрежението.

4. Завършете масажа, като разрешите косата с кръгови движения с гребен по посока обратна на часовниковата стрелка. После внимателно се срешете и в зависимост от указанието за употребата на препарата, който използвате, или веднага измийте косата, или го оставете да действа за срока, посочен на опаковката.

За идеалния масаж обикновено са необходими 10-15 минути, но дори 5 минути ще ви освежат и ободрят. Бъдете много внимателни при избора на масажно средство: за сухата кожа на главата е по-подходяща захранваща формула, а за чувствителната - успокояваща.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.