zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проектът на Национална здравна стратегия 2007- 2012 е достъпен на официалната уебстраница на МP



25 април 2006, здраве.bg

Министерството на здравеопазването предоставя за широко обществено обсъждане разработения от експертен екип проект на Национална здравна стратегия 2007–2012 г., съобщиха от пресцентъра на министерството.
Проектът е достъпен на официалната уебстраница на Министерството на здравеопазването www.mh.government.bg.
Документът е отворен за коментари, мнения и предложения към всички участници в системата на здравеопазването – държавни институции, съсловни, професионални и синдикални съюзи, пациентски сдружения, неправителствени организации, структури на гражданското общество, научни дружества, лечебни заведения, органи на местното самоуправление, медии и други.
Ръководството на Министерството на здравеопазването проведе две експертни срещи – консултации за обсъждане на проекта на Национална здравна стратегия. Първата бе с лекари от столицата, втората - с членовете на Висшия медицински съвет и националните консултанти.
Целта е да се постигне обществен консенсус за реализацията на Националната здравна стратегия, на плановете и програмите, свързани с нея, които са насочени към подобряване на медицинското обслужване и здравето на българската нация.
Окончателният проект на Националната здравна стратегия 2007 – 2012, който ще бъде внесен за утвърждаване в Министерския съвет, ще отчете направените в хода на общественото обсъждане предложения.
Предложения за изменения на проекта на Национална здравна стратегия 2007 – 2012 може да бъдат изпращани на e-mail адрес: nzp_strategy@mh.government.bg

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.