zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възрастните също обичат да правят любовПротивно на популярното схващане, хората над средна възраст чак до 80-те харесват секса, твърди изследване.

здраве.bg

... до върха.
Там, където двата пола се чувстват равнопоставени – основно в Западна Европа – от 60% до 80% от партньорите споделят, че правят добър секс.
Върха на класацията заемат австрийските двойки, при които 80% от мъжете и 63% от жените твърдят, че имат абсолютно или много удовлетворяващ сексуален живот.
В Испания, която е на второ място, процентите са съответно 73% за мъжете и 68% за жените.
В страните обаче, където господстват мъжете, като Средния Изток, Бразилия, Италия и части от Азия, нивата на удовлетвореност падат до 40-50%.
На дъното се оказват Японците, при които само 18% от мъжете и една на десет жени са оценили сексуалния си живот като добър.

Възрастните обичат секса
Интересно е да бъде осъзнат този факт, казва Лиз Хадланд, терапевт и говорител на Британската асоциация по проблемите в секса и взаимоотношенията.
Тя казва още, че е много вероятно младите да са по-неудовлетворени от секса, защото често са под голям натиск от списания, филми и различни медии да постигнат перфектен сексуален опит. “Толкова неща се казват за многократните оргазми и колко пъти седмично трябва да се прави секс, че младите хора се задръстват с очаквания, нагласи и правила, вместо да осъзнаят и извлекат максималното от собствената си сексуалност.”(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    изследвания    секс и здраве    психология    любопитно    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.