zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възрастните също обичат да правят любов



Противно на популярното схващане, хората над средна възраст чак до 80-те харесват секса, твърди изследване.

здраве.bg

Проучването е проведено сред 27 хиляди души на възраст от 40 до 80 години в 29 страни.
Най-високи нива на удовлетвореност са отчетени в Австрия и Испания, а най-ниски - в обществата, доминирани от мъжете - тези в Средния Изток и Азия.
Очаква се изследването да бъде публикувано в сп. Тhe Archives of Sexual Behaviour.

Жените са много чувствителни към качеството на връзката
Това е извода на автора на проучването – професорът по социология към университета на Чикаго – Едуард Лоуман. Той казва, че хората между 40 и 80 години доста активно се занимават със секс, което би могло да изненада децата им. Думите му потвърждава и урологът от Бристол – Клайв Джингъл, участвал в екипа на проучването: “Болшинството от мъжете и жените имат активен сексуален живот след 40 и до 80 годишна възраст.”
Цифрите са изненадващо високи във всички страни – между 70% и 80% от хората са споделили, че са правили секс през последните 12 месеца.
Участниците в проучването са били от Китай, Япония, Индонезия, Тайланд, Южна Африка, Турция, Египет, Мароко, Израел, САЩ и повечето страни в Западна Европа.
Изследването, което е проведено от уролози, епидемиолози, психолози и сексолози, разкрива също, че има значителна разлика в оценката на сексуалната удовлетвореност между мъжете и жените.

Любовната игра
Във всяка страна, с изключение на Алжир и Малайзия, мъжете са показали по-голяма удовлетвореност от сексуалния им живот.
Професор Лоуман смята, че тъй като жените са много чувствителни към качеството на връзката, когато нещата не са добре в отношенията, те губят интерес.
Липсата на любовна игра е отчетена също като причина за по-ниската сексуална удовлетвореност на жените. Това се оказало особено проблематично в доминираните от мъжете общества в Азия и Средния Изток.

Мъжкото господство
В 75% от случаите мъжете съобщават, че винаги стигат до оргазъм. Докато само 26% от жените споделят, че винаги изпитват оргазъм, 45% от мъжете смятат, че партньорките им винаги стигат...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    изследвания    секс и здраве    психология    любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.