zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо в началото на брака жената пълнее, а мъжът слабее



Защо в началото на брака жената пълнее, а мъжът слабее

Подсъзнанието през медения месец променя стереотипа на хранене, твърдят специалисти.

здраве.bg

Защо началото на съвместния живот се съпровожда от много нови промени за двойката и едната от тях се състои в това, че жената пълнее, а мъжът обратното - става по-строен. Обьснение на тази констатация дават британски учени от Университета в Нюкасъл.

Когато мъжът и жената вземат решението да започнат семеен живот, вероятно последното за което мислят са техните фигури. Но през медения месец жената, в стремежа си да угоди на своя възлюблен, започва практически незабележимо за самата нея да се храни по-нецелесъобразно, в резултат на което пълнее. По това време мъжът се радва на по-рационално и балансирано хранене, което естествено подобрява не само настроението, но и фигурата му.

Според ръководителя на изследването - Амелия Лейк (Amelia Lake), в процеса на приспособяване към диетичните пристрастия на семейната двойка, в менюто си мъжът се включват повече зеленчуци за сметка на по-малко мазнини и захар, а жените увеличават своята “доза” месо, високомаслено мляко, калорийни сосове и т.н.

Жените също по-често “търсят” храна, когато настъпи първата радост от съвместния живот, те увеличават количеството храна по време на емоционален стрес и покачват теглото си, когато отношенията със съпруга или партньора се прекратяват.

Д-р Лейк подчертава, че не трябва да се вини партньора за нездравословния начин на живот, защото съществуват множество други фактори, които влияят върху това какво ядем и правим. Тя съветва двойките в периода на своя меден месец да внасят позитивни промени в своята диета и начина си на живот, оказвайки си взаимна поддръжка. “Дори ако мъжът и жената отдавна живеят заедно, никога не е късно да направят промени в своето хранене, но за това са необходими съвместни усилия”, твърди авторката.

Резултатите от допитвания, проведени преди десетина години, показваха, че мъжете се стремят да си намерят стройни и красиви партньорки, а жените - богати. Новите изследвания на специалистите от Университета “Сейнт Ендрю” (The University of St. Andrews),...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    психология    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.