zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Експерти създават лазер против целулитздраве.bg

Лазер, който ще може да “разтопява” целулита, създават в момента американски учени, съобщи Би Би Си. Специалистите от Massachusetts General Hospital, които работят по проекта, твърдят, че иновативния уред ще бъде използван не само в борбата с целулита, но и срещу сърдечно-съдови заболявания.

Лазерът ще може да въздейства върху натрупаните в тялото мазнини, без да уврежда кожата. Работейки на определени честоти, той ще “разтопява” мазнините, които впоследствие ще бъдат изхвърляни от организма.

Професор Рокс Андерсън (Rox Anderson) и неговите колеги вече са извършили успешни опити с новия уред върху животни и в момента очакват разрешение да изпробват новия уред и върху хора.
“С новия апарат ние ще бъдем в състояние да атакуваме с изключителна точност местата, където под кожата се е натрупала мазнина и тя ще бъде превръщана във форма, която организмът сам ще може да изхвърля”, твърди професор Андерсън.

Според учените основно приложение новия лазер би намерил в “разбиването” на мастните отлагания по стените на кръвоносните съдове, с което той би бил много ефективен в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

“Още е твърде рано да говорим за пробив в науката, но по всичко личи, че посоката, в която се движим, е правилна. До няколко години новият лазер трябва да бъде факт и да влезе в стандартна употреба”, завършват американските учени.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.