zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Женската сексуална разкрепостеност е мит



Женската сексуална разкрепостеност е мит

Съвременните жени не си падат по “секс за една нощ”, съобщават британски психолози.

здраве.bg

Въпреки че поведението на жените се е променило много след осъществяването на т.нар. сексуална революция през 60-те и 70-те години, специалистите, участвали в конференцията на Британската асоциация на психолозите, твърдят, че “невъзможният” пробив, извършен от нежния пол в сферата на професионалното развитие, не се разпростира и върху спалнята.

Според изследване, представените като напълно разкрепостени сексуално жени в телевизионните предавания и сериали от типа на “Сексът и градът”, са мит. Повечето жени гледат негативно на случайните сексуални контакти, твърдят учените.

Представата, че жените свободно могат да търсят възможности за случайни връзки за една нощ в преследване на удоволствието, не се споделя от повечето жени, които смятат онези с подобно поведение за отчаяни, жалки и нещастни.

Според доктор Хинчлиф от Университета в Шефилд тази констатация свидетелства, че сексуалното поведение на жените е затормозено от обществените порядки, тъй като подобно поведение у мъжете се смята за нормално и приемливо.

Хинчлиф е провела беседи с жени на възраст от 23 до 83 години. Резултатите от анкетите, представени на ежегодната конференция на Британската асоциация на психолозите в Кардиф показват - въпреки че жените не осъждат дамите-любителки на случаен секс, 90% от тях считат това поведение за неприемливо. Те продължават да смятат, че жените нямат право на секс за удоволствие извън връзката с партньора си.

Анкетираните от д-р Хинчлиф дами смятат, че жените, които се отдават на случаен секс за една нощ, не го правят, защото са разкрепостени, а най-често защото са загубили самоконтрол вследствие на алкохол, наркотици или защото нещо в живота не им достига.

Повечето интервюирани жени изразяват съжаление към подобен тип поведение.

Интересен извод от направеното изследване е и фактът, че по-възрастните дами са проявили по-голяма търпимост и толерантност към проявите на “фриволно”женско поведение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.