zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От 60 до 600 лева допълнително възнаграждение за джипита, работещи в неблагоприятни условия28 март 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


С 16 388 договорни партньори ще работи Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) през тази година. Това стана ясно на пресконференция в НЗОК, предаде репортер на Агенция “Фокус”. 5 219 общопрактикуващи лекари ще работят със Здравната каса по Национален рамков договор 2006. Индивидуалните практики за първична извънболнична медицинска помощ са 4 296, а груповите - 202.
Съгласно рамковия договор, общопрактикуващите лекари, работещи в неблагоприятни условия ще получават месечно допълнително между 60 и 600 лева. Допълнителното възнаграждение ще се определя в зависимост от отдалечеността на практиката от лечебното заведение, обслужване на няколко населени места и работа в екологично замърсени райони и други.
8 534 лекари специалисти са сключили договор със Здравната каза за тази година. Индивидуалните лекарски практики, сключили договор със специализирана извънболнична медицинска помощ са 2 342, а груповите практики – 91.
За изпълнение на болнична помощ НЗОК е сключила договор с 304 лечебни заведения. От тях 225 са болници, 34 диспансера и 46 диагностични и медицински центрове. Те ще работят по 299 клинични пътеки, включващи над 7000 диагнози.
5 901 стоматолози са сключили договор с касата за тази година, а аптеките са 2 290.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.