zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бактерия в киселото мляко спира разпространението на вируса на СПИН в човешките клетки14 март 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Бактерия, открита в киселото мляко и генетично изменена от екип от американски учени, ще е в основата на ново лекарство, което спира разпространението на вируса на СПИН в човешките клетки, предаде здравното американско списание Нейчър.

Въпреки че характеристиките на бактерията все още се изследват учените са вярват, че техниката за произвеждане на новото лекарство може да спести много средства и в същото време да се окаже по-ефективно в борбата срещу разпространението на СПИН.

Бактерията Lactococcus lactis, с помощта на която се приготвя сирене и кисело мляко, е била открита в някои части на човешката анатомия, където киселината, която бактерията произвежда, спира развитието на някои опасни бактерии.

Барат Рамратнам, специалист по вируса на СПИН от медицинския институт “Браун” в Провидънс, и неговите колеги генетично са изменили бактерията със сианоирин, лекарство, което спира разпространението на вируса на СПИН в човешките клетки и което трябва да започне да се произвежда през 2007 г.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.