zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Плодовете и зеленчуците са полезни, но... невинаги



Плодовете и зеленчуците са полезни, но... невинаги

Начинът, по който готвим зеленчуците, определя дали ще запазим полезното в тях.

Как да запазим полезните вещества в зеленчуците и плодовете, които ядем и готвим.

26 септември 2013, здраве.bg

... в стомаха, предизвиква подуване и газове. Затова е най-добре, особено с напредване на възрастта да го заменим с друг, по-здравословен.

Вредните вещества при готвенето на зеленчуци и плодове

Във варената, печена (независимо дали във фурна или на скара),сладка храна най-често има излишък от баластни вещества, които изпълват кръвта с повече слуз. Нищо не може да ни даде толкова енергия, сили и в крайна сметка здраве от суровите плодове и зеленчуци или соковете от тях.

Разбира се, не е нужно да се отказваме от месото, но да ядем месни ястия един път в седмица е напълно достатъчно, като е най-добре месото да не е мазно. Можем успешно да сложим на негово място на трапезата риба или други морски продукти. Яйцата, колкото и да са полезни, не бива да присъстват в менюто ни всеки ден

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.