zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 храни, които укрепват имунитета



В краят на зимата организмът е силно податлив на заболявания.

7 март 2006, здраве.bg

Краят на зимата и началото на пролетта е изключително неблагоприятен за здравето период. Отслабналата през зимните месеци имунна система прави човек особено податлив на заболявания най-вече поради недостига на витамини.
Нестабилната работа на имунната система създава податливост към простуди, алергии и болки по цялото тяло.
Учените-диетолози отделят пет вида храни, които в особено голяма степен подпомагат стабилизирането на имунитета – месо, картофи, гъби, чай и кисело мляко, като съветват те да присъстват в храната всеки ден.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    любопитно    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.