zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Чесън - против артрит и болки



Чесън - против артрит и болки

Чесънът е уникално натурално средство срещу артрит и болки от различен характер.

29 ноември 2012, здраве.bg

Чесънът се е използвал за лечение на болки от различен тип и артрит от незапомнени времена. Той е особено ефективен при тези състояния заради противовъзпалителните и антиоксидантните си свойства. Една сярна съставка в чесъна – тиакремонон - помага за потушаването на възпаленията в ставите, които причиняват артрит и други видове болки.

Чесънът също така стимулира кръвообращението и подобрява имунитета. Съдържа селен - антиоксидант, активен срещу свободните радикали, които са сред основните причини за развитието на артрит и други здравни проблеми.

Чесънът е еднакво полезен и сготвен, и суров - в зависимост от предпочитанията ни.

Суровия чесън

Можем да ядем чесъна суров. Взимаме 2-3 скилидки, пресоваме ги, слагаме ги в устата си и ги гълтаме. Чесънът има силна миризма, която много хора не харесват. За тях се препоръчва да изпият чаша мляко, веднага след като са яли суров чесън и скоро миризмата от него ще изчезне.

Всекидневният прием на чесън помага да се освободим от мускулните и ставните болки, причинени от артрита и остеопорозата. Но за някои хора прекомерната консумация на чесън не е препоръчителна, защото може да възпрепятства нормалната работа на имунната система и да причини киселини в стомаха.

Печен чесън

За да извлечем максимална полза от лечебните свойства от чесъна, можем дори да го изпечем. Печенето помага да се намали силната му и остра миризма и го прави по-лесно усвоим от храносмилателната система.

Термично обработен, чесънът е още по-ефективен срещу увредите, причинявани от свободните радикали. Хората с болки в ставите и мускулите е добре да похапват по 3-4 печени скилидки чесън два пъти дневно. Редовното прилагане на този метод до няколко дни ще доведе до облекчаване на болките в ставите и мускулите.

Чесън - за по-здрав стомах

Чесънът е отлично натурално средство и срещу стомашни болки. Те възникват например при затруднено храносмилане на определени храни, както и при стомашно неразположение в следствие...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.