zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пет недостатъка на човешкото тяло – несъвършенства на природатаПет недостатъка на човешкото тяло – несъвършенства на природата

Човешкият род съществува много по-кратко от повечето други животински видове.

Недостатъците в „дизайна” на човешкото тяло издават кратката еволюция на вида ни.

21 ноември 2012, здраве.bg

... , през която да минат. Най-общо това е причината понякога да се задавяме с храната си. Много учени смятат, че е щяло да бъде по-безопасно и подходящо тялото да е устроено така, че трахеята („тръбата” за въздуха) и хранопровода („тръбата” за храната) да са напълно отделени. Вместо това, те се кръстосват, което е и причината храната да може да попадне в грешната „тръба” – факт, който може да се окаже дори фатален.

Хемороидите

Хемороидите са състояние, при което вените в и около ануса се възпаляват. Понякога могат да бъдат болезнени или да предизвикват сърбеж и за първи път се забелязват, когато има кръв в изпражненията. Възможни причини за хемороидите са генетичната, повишеното налягане на ректума по време на бременност и напрягането при движението на червата. До 50-годишна възраст около 50% от хората вече са страдали от хемороиди.

Отчитайки несъвършенствата в строежа на човешкото тяло, заложени от природата, специалистите все пак отчитат факта, че нашият вид е многократно по-млад в сравнение с други животински видове, съществуващи и усъвършенстващи се в процеса на еволюция вече милиони години.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.