zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да ползваме зехтина и за домашните печива и сладкиши



Да ползваме зехтина и за домашните печива и сладкиши

Зехтинът успешно може да замени традиционно използваната мазнина дори в повечето домашно приготвяни кексове и бисквити.

1 ноември 2012, здраве.bg

... половината масло, необходимо за рецептата, и допълним другата половина със съответстващата му доза зехтин.

Разбира се, трябва да имаме предвид, че някои рецепти няма да се получат добре с течна мазнина, тъй като твърдата структура на маслото е необходима за консистенцията на продукта – например бисквити, захарна глазура за торта, коричка за пай. Някои рецепти за бисквити пък могат да се пригодят без проблем и да се приготвят със зехтин като заместител на маслото, но вкусът ще е различен.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.