zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Спанак: блед на вкус, но много полезен



Спанак: блед на вкус, но много полезен

Спанакът е най-добре да се консумира задушен за около минута.

Ядете ли спанак? Да, не е особено вкусен, но пък е изключително полезен.

здраве.bg

... на типичното за напредването на възрастта влошаване на паметта.

Спанакът може да се добави между слоевете лазаня, върху пица, в любимата ни яхния или да се сервира просто като салата с ядки. Можем да слагаме по едно сурово листо и в сандвичите си. За да усвоим най-добре хранителните вещества в спанака обаче, е най-добре да го варим в продължение на 1 минута преди да го сервираме.

Добре е да избираме спанак, който е с тъмнозелени листа и стъбла и не е започнал да пожълтява. Листата трябва да са свежи и крехки, а не увехнали и натъртени. Преди консумация трябва да се измие много добре.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.