zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 документални филма за храната: различната гледна точка!



4 документални филма за храната: различната гледна точка!

Нека храната бъде лекарство и лекарството бъде храна: Хипократ

Те са задължителни за всеки, който днес иска да знае какво точно и защо яде.

здраве.bg

... бъде храна”. Експертите по храненето споделят знанията си относно това как хранителните вещества в органично отгледаните продукти могат да лекуват и да предпазват от множество заболявания – от настинка до рак в последен стадий.

Fresh

Този документален филм отразява мнението на много говорители, сред които и Джоел Салатин, фермер, който не се подчинява на принципите на монокултурата и корпоративното селско стопанство. Неговата ферма се състои от различни видове животни и растения, които живеят заедно в хармония, както е и в природата. Благодарение на дългогодишния си опит той говори за недостатъците на логиката, стояща зад централизираната и индустриализирана хранителна система. Във Fresh на преден план излиза идеята, че колкото повече се преработват храните, толкова по-малко полезни стават. Джоел участва и във филма Food Inc.

The Gerson Miracle

The Gerson Miracle е задължителен за всеки, страдащ от рак или познаващ някого, болен от това опасно заболяване. Той представя историите на истински пациенти, болни от рак – от неуспешната химиотерапия и операциите до чудодейното им възстановяване в лечебните центрове Герсън. Терапията Герсън е изцяло натурално лечение, което включва пиенето на големи количества зеленчуков сок, приготвен по много специфичен начин. Всеки, отчаял се от западната медицина, трябва да изгледа този филм.

Всеки от тези вдъхновяващи филми представя брилянтни личности, които ни представят концепциите си, които, както ще установим, звучат напълно логични. Това не са отегчителни документални филми. Ще останем удивени от някои от фактите, които ще чуем, и от нещата, които ще видим. След като изгледаме тези филми, ще разбираме по-добре истината за храната, която е на масата ни, и ще можем, ако пожелаем, да променим нещо в начина си на живот – за по-добро здраве.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.