zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се справим с нарасналия глад по време на стресКак да се справим с нарасналия глад по време на стрес

10 начина да контролираме и овладеем силния апетит, съпровождащ стреса.

22 май 2012, здраве.bg

... фитнеса, релаксираща вана, медитация, масаж или прекарване на малко време с партньора. Следващият път, когато се почувстваме стресирани, е препоръчително да се обърнем към някоя от тези дейности, вместо да се протегнем за нездравословната утешителна храна.

6. Да се награждаваме

Много хора се възнаграждават с храни като чипс или шоколадова торта. Важното е да осъзнаваме, че го правим, и да измислим здравословни алтернативи на този тип награди – да си купим хубаво списание или да отидем на кино.

7. Да спрем да се тревожим

Безкрайните тревоги за неща, които може да се случат, са напълно безсмислено упражнение. Понякога нещата са просто извън нашия контрол и агонизирането в тревоги какво ще се случи е напълно безсмислено.

8. Да се раздвижим

Редовните упражнения контролират нивото на кръвната ни захар и затова са склонни да намаляват апетита. Затова следващия път, когато се пресегнем за чипса, по-добре да обуем маратонките и да излезем на разходка.

9. Да не се лишаваме

Ако много силно ни се яде нещо – нека не се лишаваме от него, но да си хапнем само малко количество. Ограничаването само ще ни накара да преядем с конкретната храна след три дни, когато не издържаме повече.

10. Да опознаем себе си

Много хора ядат, за да се успокоят, защото се чувстват неадекватни, несигурни, не са самоуверени, тревожат се или изпитват емоционална болка или тъга. Нека открием какво стои в дъното на тези състояния, когато се случат с нас. При необходимост, е добре да отидем и на психологически консултации, за да се справим с по-сериозните проблеми.

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.