zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

G-точката изглежда наистина съществува!G-точката изглежда наистина съществува!

Резултатите от ново изследване отговарят утвърдително на въпроса съществува ли наистина G-точката.

26 април 2012, здраве.bg

G-точката наистина съществува в анатомията на жената. Това се твърди в резултатите от ново изследване, публикувани в изданието Journal of Sexual Medicine.

От векове има сведения, че някои жени усещат набъбване на горната предна част на вагината по време на секс. Но къде точно се намира тази G-точка? И дали не е просто внушение на жените, когато са възбудени сексуално? Отговорите на този въпрос продължават да са противоположни.

Д-р Адам Острженски от Института по гинекология в Сейнт Питърсбърг съобщава в посочената по-горе статия, че анатомично е доказал съществуването на G-точката като „добре очертана алвеолна структура, намираща се на дорсалната (задна) перинеална мембрана, на 16,5 мм от горната част на уретралния отвор и създаваща ъгъл от 35 градуса с латералната (страничната) граница на уретрата”.

Според неговите изчисления „G-точката се очертава с размери 8,1 мм дължина, 3,6 мм ширина и 0,4 мм височина, като тя е в състояние да се разтяга до 33 мм дължина”.

Това изследване потвърждава анатомичното съществуване на G-точката. А нейното търсене от специалистите не е продиктувано от медийния интерес. Учените са уверени, че по този начин ще има „по-добро разбиране и съответно – възможност за корекция и подобряване на женските сексуални функции”.

Ъруин Голдщайн, главен редактор на изданието Journal of Sexual Medicine, коментира, че изследването на женските сексуални въпроси е от особена важност: „Това изследване има без съмнение своя съществен принос към разрастващото се количество данни относно женската сексуална анатомия и физиология”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.