zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

G-точката изглежда наистина съществува!



G-точката изглежда наистина съществува!

Резултатите от ново изследване отговарят утвърдително на въпроса съществува ли наистина G-точката.

26 април 2012, здраве.bg

G-точката наистина съществува в анатомията на жената. Това се твърди в резултатите от ново изследване, публикувани в изданието Journal of Sexual Medicine.

От векове има сведения, че някои жени усещат набъбване на горната предна част на вагината по време на секс. Но къде точно се намира тази G-точка? И дали не е просто внушение на жените, когато са възбудени сексуално? Отговорите на този въпрос продължават да са противоположни.

Д-р Адам Острженски от Института по гинекология в Сейнт Питърсбърг съобщава в посочената по-горе статия, че анатомично е доказал съществуването на G-точката като „добре очертана алвеолна структура, намираща се на дорсалната (задна) перинеална мембрана, на 16,5 мм от горната част на уретралния отвор и създаваща ъгъл от 35 градуса с латералната (страничната) граница на уретрата”.

Според неговите изчисления „G-точката се очертава с размери 8,1 мм дължина, 3,6 мм ширина и 0,4 мм височина, като тя е в състояние да се разтяга до 33 мм дължина”.

Това изследване потвърждава анатомичното съществуване на G-точката. А нейното търсене от специалистите не е продиктувано от медийния интерес. Учените са уверени, че по този начин ще има „по-добро разбиране и съответно – възможност за корекция и подобряване на женските сексуални функции”.

Ъруин Голдщайн, главен редактор на изданието Journal of Sexual Medicine, коментира, че изследването на женските сексуални въпроси е от особена важност: „Това изследване има без съмнение своя съществен принос към разрастващото се количество данни относно женската сексуална анатомия и физиология”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.