zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да забавим стареенето



Как да забавим стареенето

За да изглеждаме по-млади по-дълго, трябва е нужно просто да се грижим малко по-добре за себе си.

16 март 2012, здраве.bg

Можем ли наистина да забавим стареенето? Има ли такова нещо като фонтан на младостта? Повечето от нас са обсебени от идеята да забавят стареенето. Някои хора на 50 все още изглеждат все едно са на 30 години и всички им завиждаме. Има различни неща, които трябва да вземем под внимание, за да забавим процеса на стареене. Това не е точно фонтан на младостта, но тези методи доказано помагат да се чувстваме и да изглеждаме по-млади за по-дълго време.

Може би това е идеалният момент за няколко съвета как да забавим стареенето. Понякога просто не сме се грижили за себе си по-рано и сега ни се иска да направим нещата както трябва, за да сме по-младолики...

Първо: да започнем като обърнем повече внимание на начина си на живот:

1. Да се грижим за кожата си

Обикновено стареенето се отразява видимо първо на кожата – по врата, ръцете, лицето и устните ни. Отпуснатата и сбръчкана кожа издава истинската ни възраст и, за да изглеждаме по-млади, трябва да се погрижим кожата да не ни издава. Редовното почистване и овлажняване са нещо задължително. Грижите за кожата са дългосрочна цел и трябва да бъдат вети насериозно.

2. Да спортуваме повече

Ако поддържаме мускулите си физически силни, ще успеем да се предпазим от много болежки и неудобства като болките в гърба и кръста, а и ще поддържаме костите по-здрави. Силовите упражнения също така повишават нивото на тестостерона, който ни кара да се чувстваме по-млади. Някои научни открития сочат, че при някои възрастни хора мускулната тъкан е като тази на 20-годишен младеж.

3. Да спортуваме редовно

Ежедневните упражнения са един от перфектните начини да продължим да изглеждаме по-млади. Физическата активност ни помага да останем по-енергични и подобрява работата на сърдечносъдовата система. Поне два пъти седмично е препоръчително да караме колело или да бягаме по пътека (а още...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.