zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури



Как да преживеем по-лесно електромагнитните бури

Слънчевите изригвания влияят на човешкия организъм също както на компютрите и телекомуникациите.

4 януари 2012, здраве.bg

... се наблюдава значимо намаляване на еритроцитите – клетките, които пренасят кислорода в кръвта. Затова при пациенти, чието сърце вече изпитва дори и частичен кислороден глад, подобно състояние води до осезаеми симптоми като например нарушения в сърдечния ритъм и в някои случаи – сърдечен удар.

Втора група заболявания, които се изострят при електромагнитни бури, са тези на кръвта и нервната система. При тях се наблюдават промени в нивата на хормоните, най-вече се покачва производството на адреналин – хормона на стреса.

Лошият сън доказано е една от често срещаните непосредствени опасности за здравето ни. При слънчеви изригвания – причината за електромагнитните бури, функцията на епифизата – жлеза, намираща се между полукълбата на мозъка, която контролира производството на мелатонин – хормонът, регулиращ съня – се разстройва. Това е причина и за честите оплаквания от проблеми със съня.

Още от Античността лекарите са отбелязвали, че по някаква причина има периоди, в които се увеличават значително случаите на самоубийство. Едва през 19 век някои учени свързват този факт с електромагнитните бури. По-авангардните от тях дори смятат, че периодите на най-силните слънчеви изригвания съвпадат с най-големите революции и социални сблъсъци в историята.

Вторият ден е най-тежък

Най-голям брой са електромагнитните бури през преходните периоди в годината – есента и зимата. Статистиката показва, че броят на слънчевите изригвания нараства през март-април и септември, а най-много са оплакванията от неразположение през втория им ден.

Според някои мнения, в комбинация с високо атмосферно налягане, тогава нарастват случаите на инсулт, а при ниско – се покачват тези на инфаркт.

Макар някои учени да са скептични към сериозните последици за здравето ни от електромагнитните бури, други...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.