zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лошият началник вреди и на семейството ни



Лошият началник вреди и на семейството ни

Стресът от началника в работата влияе негативно и на отношенията ни у дома.

19 декември 2011, здраве.bg

... изследване, след което партньорите им попълнили отделно изследване, което било свързано с първото. Партньорът трябвало да въведе същия идентификационен номер, за да изпрати своите отговори на въпросника. Комбинираните отговори на двамата партньори създавали един общ отговор в базата данни на изследването.

Въпросите към служителите били насочени към честотата на възникване на определени ситуации на работното място – като омаловажаване на труда им от страна на висшестоящите, излагане пред целия екип или обвинения в некомпетентност. Въпросите към партньорите били насочени към личните взаимоотношения у дома им през последния месец – колко често е имало спорове, напрежение и недоволство.

Работодателите трябва да предприемат мерки за прекратяването на злоупотребите към служителите си и да осигурят възможности за ефективно управление на екипите без то да се отразява негативно върху личния живот на хората.

Истината е, че към момента злоупотребите на работното място не са малко и това изследване ни дава по-ясна представа как стресиращите ситуации в такива условия повлияват живота на хората извън работата им.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.