zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес според зодията? Защо пък не!



Фитнес според зодията? Защо пък не!

Може би това кога сме родени оказва влияние и на предпочитанията ни за спорт.

здраве.bg

... и да е, което може да подложи на напрежение ниската част на гърба ви. Може да сте податливи на умора и изтощение, затова се опитайте да запазите мотивацията си. Добра идея е да си намерите фитнес приятел, но не се отнасяйте в социализирането вместо да правите упражненията си.

Скорпион: полова система, гениталии и отделителна система

Скорпионите са напрегнати, затова се включете в усилени, състезателни и сериозни фитнес дейности с интензивно движение. Упражненията с изблици на екстремни върхове и неуморно кардио ви подхождат, но се опитайте да избягвате претоварването, защото сте предразположени към разкъсване на сухожилията и други предизвикани от напрежението контузии. Добри спортове са боксът, бойните изкуства, триатлонът и бягането на дълги разстояния; пропуснете йогата. Тъй като имате нужда от много време насаме, вероятно ще си пилеете времето или ще работите усилено, когато останете сами. Отделете време, в което да сте фокусирани и спокойни, тъй като имате нужда да успокоите нервите си след натоварване.

Стрелец: черен дроб, седалище, бедра и седалищни нерви

Най-здрави от всички зодии, Стрелците се нуждаят от много упражнения, за предпочитане на открито. С тези здрави крака и бедра карането на ски и на колело са много добри опции. Фокусирайте се върху разтягането, което изгражда гъвкавост в подколенните сухожилия, за да не си разтегнете гърба. Може да сте податливи на инциденти, затова внимавайте, когато се занимавате с по-екстремни спортове като карането на ски. Уверете се и че дишате дълбоко по време на упражненията. Помага, ако имате цел на тренировките – примерно наближаващо състезание. Фитнес залите са добър вариант, а наличието на приятел за спортуването ще повиши мотивацията ви.

Козирог: кости (скелетна структура), стави, колена и зъби

Козирозите не очакват незабавно удовлетворение, затова издръжливост е името на играта тук. Тъй като зодията ви ръководи костите и ставите, трябва да се движите редовно, за да не се чувствате...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.