zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес според зодията? Защо пък не!



Фитнес според зодията? Защо пък не!

Може би това кога сме родени оказва влияние и на предпочитанията ни за спорт.

здраве.bg

Малко или много всички вярват, че зодиите определят нещо в живота им. Според някои по-авангардни схващания в тази посока, всеки знак в зодиака управлява определени части от тялото, които от своя страна се отразяват на здравето ни, дори на такива малко очаквани страни като начина, по който трябва да правим упражнения.

Чудели ли сте се някога защо винаги си контузвате коляното или защо плуването е толкова естествено за вас? Причината може да е в зодията ви.

Когато един знак „управлява” определени части от тялото, всъщност е добре да избягвате дейности, които могат да навредят на тази част. Например зодия Лъв управлява сърцето, затова лъвовете са предразположени към сърдечна недостатъчност. Следователно Лъвовете трябва да правят упражнения, които помагат на кръвообращението и да внимават да не се претоварят. За тези, които не могат да се наситят на астрологията, има цяла сфера, посветена на медицинската й страна, но тази информация е едно добро начало, което ще ви помогне да разберете какви упражнения да правите според зодията си.

Овен: глава, мозък, очи, лице и мускули

Упражненията са нещо естествено за вас, тъй като подобряват настроението ви и понижават стреса. Обичате да печелите и затова сте привлечени от спортове, в които има пряко състезаване, но трябва да избягвате всичко, което предизвиква гняв, защото това води до високо кръвно налягане и потенциално главоболие.

Привидно харесвате изблиците на интензивност и потене. Но внимавайте какво правите – невниманието може да доведе до отоци и натъртвания или дори до травми на главата. Дейностите, към които трябва да се насочите са тенис, моторни спортове, футбол, каране на колело за издръжливост, вдигане на тежести и фехтовка. Внимавайте да не се претоварите и не очаквайте незабавни резултати.

Телец: врат, гърло, щитовидна жлеза, гласни струни и сливици

Телците обичат комфорта – и храната – затова за тях правенето на упражнения може да е като неприятно задължение. Но всъщност сте предразположени...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.