zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Интелигентността предполага по-малко приятелиИнтелигентността предполага по-малко приятели

Колкото по-високо е IQ-то ни, толкова по-малко приятели имаме.

здраве.bg

Оказва се колкото по-висок е коефициентът на интелигентност – IQ на един човек, толкова по-малък е броят на приятелите му. Поне това показват резултатите от анкета, проведена в Университета „Корнел”, САЩ.

Повече от 2000 души са били анкетирани да посочат бройката на своите познати и приятели, с които в течение на последната половин година поне веднъж са обсъдили свои важни лични въпроси и несгоди.

29% посочили повече от двама човека, 18% - двама, 48% - само един и 4% отговорили, че не споделят с никого подобни лични детайли от живота си.

Оказва се, днешният зрял човек има средно двама приятели, на които може да се довери и с които споделя и се съветва по личен въпрос.

Когато получените данни били съпоставени с коефициента на интелигентност IQ на всеки от участниците, се получило, че колкото той бил по-висок, толкова по-малък брой близки приятели посочвал човекът, като особено отчетлива била тази тенденция при жените.

вижте още: Какво е сексуалното ви IQ

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.