zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Главоболие от напрежение – най-разпространеното главоболие в наши дниГлавоболие от напрежение – най-разпространеното главоболие в наши дни


платена публикация


Около 80% от хората страдат от т.нар. тензионно главоболие. Наименованието идва от думата “тензия”, която означава напрежение. Ще го разпознаете по тъпата, непулсираща болка, често двустранна, свързана и със схващане в теменната област или врата.

Тензионното главоболие най-често се появява следобед, след натоварен работен ден.

Причините за този вид главоболие най-често са стрес, умора, емоционални конфликти, депресия, сдържан гняв, но може да се породи и от недоспиване, нередовно хранене, неправилна стойка на тялото, преумора на очите и от недостиг на кофеин.

Тензионното главоболие, без да е симптом на някакво заболяване, може да е болезнено, но не вреди на здравето като цяло. Обикновено се повлиява от приемането на подходящ медикамент.

Особено подходящо за облекчаване на тензионното главоболие е приемането на парацетамол в комбинация с кофеин. Научни изследвания показват, че и приети поотделно, сами по себе си те водят до облекчение, но комбинацията на двете вещества подсилва противоболковия ефект и удължава действието му.

Парацетамол Кофеин Химакс Фарма е именно такава комбинация, съдържаща 500 мг парацетамол и 65 мг кофеин. Продуктът представлява нова, бързо разтворима форма на лекарствената комбинация - прахче (за перорален разтвор). Разтворимата форма допринася значително за по-бързото действие на продукта и за съкращаване на времето за настъпване на неговия ефект.

Най–общо, представената комбинация от двете лекарствени вещества Парацетамол Кофеин Химакс Фарма притежава три характерни предимства в сравнение с повечето подобни препарати:
• Комбинацията позволява да се подобри абсорбцията, да се повиши ефективността и увеличи продължителността на действие на парацетамола от 6 до 8 часа, което от своя страна довежда до намаляване броя на приемите и намаляване на денонощната доза на лекарствения продукт.
• Кофеинът и парацетамолът, влизащи в състава на продукта, подсилват взаимно действието, което започва 15-20 минути по-рано в сравнение...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
лекарства    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.