zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тенът трае 90 дни – вече е възможно!Тенът трае 90 дни – вече е възможно!

Имплант поддържа апетитния кожен загар 3 месеца!.

30 август 2011, здраве.bg

Изследователи от университета в Манчестър са направили сензационно откритие. Благодарение на разработен от тях подкожен имплант, човек ще може да придобие и да запази слънчевия си загар наситен и апетитен вече за 90 дни, съобщава австралийското издание Age. В същото време, нововъведението, което е с размерите на оризово зърно, не крие никакви рискове за здравето – тенът, който се получава с негова помощ, е напълно здравословен.

Учените, които застават зад това откритие, са категорични, че по този начин се предлага една далеч по-полезна и безопасна алтернатива на солариумите, които не се радват на особено положителни оценки от страна на медицинската общност.

Когато имплантът или капсулата се постави под кожата, той започва да стимулира естественото производсто на меланин в тялото. Както за мнозина е ясно, меланинът е естественият пигмент, който е отговорен за тена и за нивата, в които се абсорбира ултравиолетовата радиация.

Ръководителят на проекта, по време на който е била разработена специалната капсула, проф. Лесли Роудс е категорична, че предложеният от тях продукт няма никакви странични ефекти, които са в състояние да застрашат човешкото здраве. Нещо повече, дори без да излиза от дома си и без да се подлага на каквито и да било негативни влияния от страна на околоната среда човек може да придобие бронзов загар.

Очаква се съвсем скоро капсулите за тен да бъдат пуснати на пазара, след като бъдат проведени последните проучвания с цел да се определи точната продължителност на действието им.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.