zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Африканското манго е новият моден продукт за отслабване



Африканското манго е новият моден продукт за отслабване

Репортаж за африканското манго в Шоуто на Опра е допринесъл за нарастващата му популярност.

Екстрактът от семената му е добавка №1 за отслабване в САЩ през 2010 г.

здраве.bg

... при изгарянето на телесни мазнини и корекция на теглото (отслабване).

В едно от изследванията изрично условие е било всички участници да не променят обичайния си начин на хранене и да не увеличават физическото натоварване. Дори и при тези условия екстрактът от африканско манго е показал много добри резултати, като е довел до значително намаляване на теглото при участниците.

Други проучвания акцентират върху способността на екстракта да понижава холестерола и глюкозата до здравословни нива. С последното се свързват и препоръките екстрактът от африканско манго да се използва като алтернативно средство за контрол на кръвната захар при диабет.

Изследване №1

Тестът е имал за цел анализ на ефекта на екстракта Африканско манго върху телесното тегло, телесните мазнини, метаболизма (обмяната на веществата), холестерола и някои хормони в организма. Изследването е включвало над 100 души, като на част от тях е бил даван екстракт от африканско манго два пъти дневно – преди обяд и преди вечеря, а на останалите – плацебо.

След 10 седмици са били извършени измервания, доказали, че Irvingia Gabonensis е намалил телесното тегло, редуцирал е мазнините в различните части на тялото, засилил е метаболизма, понижил е холестерола и е нормализирал работата на някои хормони.

Изследване №2

Вторият тест върху действието на Irvingia Gabonensis е бил относно евентуалната му способност да контролира апетита. Доброволците в изследването са били подложени на стриктна диета с контрол върху калориите, като едновременно с това са приемали два пъти дневно (преди обяд и преди вечеря) равни количества екстракт Африканско манго. След 2 месеца нито един от участниците в теста не е посочил, че е изпитвал допълнителен глад, независимо от драстично намаленото количество калории в диетата му.

Изследователите са установили, че Irvingia Gabonensis подпомага контрола върху апетита, като забавя храносмилателните процеси...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.